HTML

Politikai státusza

2009.04.03. 16:35 lock, stock and

1963. december 19-én Zanzibár visszanyerte függetlenségét Nagy-Britanniától, és alkotmányos monarchiává vált. Ez a státusz azonban rövid életűnek bizonyult, mert 1964. január 12-én a szultánt elűzték, április 26-án Zanzibár egyesült Tanganyikával, és így létrejött Tanzánia.
Zanzibár 2005 januárja óta használt saját zászlaja

Zanzibár Tanzánia része, de sajátos státuszban. Saját elnököt választ, aki a belügyekért felelős zanzibári kormány feje. Zanzibárnak parlamentje is van, 50 képviselővel, akiket öt évre választanak.

Unguja három adminisztratív régióból áll (közép-déli, északi és városi-nyugati). Pemba szigetén északi és déli régió van.

Zanzibár képviselőházában ötven, közvetlenül, az általános választójog szerint megválasztott képviselő ül. Megbízatásuk öt évre szól, és feladatuk főleg a szigeteken érvényes jogszabályok megalkotása.

Zanzibar Girl by * Salme *.

Szólj hozzá!

Címkék: zanzibár

A bejegyzés trackback címe:

https://zanzibar.blog.hu/api/trackback/id/tr921044234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása